logo

Frans van Velsen Velsen2(voorzitter)
Heeft eerst tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt voordat hij in 1982 advocaat werd.
Zegt nog dagelijks te ervaren hoe belangrijk het is om het vak te hebben geleerd van een eminente patroon. Is tegen de trend in naar steeds kleinere kantoren gegaan: van 17 naar 3 advocaten en sinds 1991 alleenzitter. Wil nooit meer iets anders. Houdt van techniek. Bedient uitsluitend bedrijven en organisaties, van MKB tot multinationals (technische zaken) en is ook regelmatig curator in faillisse- menten van technische bedrijven. Is één van de drie oprichters van BOA en werd na het vertrek van “Godfather” Otto Bondam in diens plaats voorzitter. Een van zijn (vele) motto’s luidt: “Alleenzitters worden alleen door advocaten (inclusief zijzelf) gediscrimineerd: de buitenwereld vindt het volkomen normaal
dat je zelfstandig praktijk uitoefent, zolang dat maar professioneel gebeurt”
Frans is getrouwd en heeft een volwassen zoon

 

Maurits Velsink  (secretaris)Velsink2
Was nog een jaar verwijderd van z’n doctoraal biologie toen hij besloot iets heel anders te gaan doen. Deed in iets meer dan twee jaar (samenwerkend met een studievriend zonder colleges te lopen) de rechtenstudie. Hij oefent een echte allround praktijk uit op een vijfsmanskantoor waar de advocaten zich ieder met sterke eigen signatuur profileren.

Is van meet af aan bij BOA betrokken geweest, eerst als adviseur en sinds 2002 als secretaris, in de plaats van Han Vallenduuk. Hij is praktisch ingesteld en weet als geen ander razendsnel kaf en koren te scheiden en tot de essentie van iets door te dringen.
Maurits is getrouwd en heeft twee dochters.

 

 

Frits Wolters  (penningmeester)Wolters2
Beantwoordt verregaand aan het archetypische beeld van de advocaat
zoals dat bij ”de mensen” leeft. Alleenzitter met praktijk aan huis in de “banlieue” van Amsterdam, secretarieel bijgestaan door zijn charmante (Franse) echtgenote.
Heeft een algemene praktijk van voornamelijk civiel recht. Ziet er uit als een zeer gemoedelijk man, maar kan op z’n tijd ongemeen fel uit de hoek komen en laat niets los waar z’n tanden eenmaal in staan. Heeft na ruim 26 jaar advocatuur steeds meer zin in zijn moeilijke en boeiende en vooral: vrije beroep. Hij werkte enige tijd één dag in de week voor de telefonische helpdesk van een grote rechtsbijstandverzekeraar maar vond dat toch maar niets. Is al vanaf het tweede verenigingsjaar bestuurslid van BOA (kwam bij het vertrek van Otto Bondam en nam het penningmeesterschap toen over van Frans die opschoof.
Frits heeft twee (volwassen) dochters